2008 m. kovo 15 d.

"Geišos išpažintis"


"Mes pradedame gyvenimą tarsi vanduo, kuris teka iš kalnų, kol nesusiduriame su kliūtimi, kuri priverčia mus pakeisti kryptį."

"Svajonės gali būti pavojingos: jos rusena, ir kartais, įsiliepsnojusios, mus visiškai sunaikina"

"Jis žvelgė į mane kaip muzikantas, pradėdamas groti, žvelgia į savo instrumentą - su meistriškumu ir supratingumu. Jutau, kad jis gali įžiūrėti manyje tiek daug, lyg būčiau jo paties dalelytė. Kaip norėčiau būti jo instrumentu, kuriuo jis groja."

"Noriu pasakyti, kad jei labiausiai jaudinantis vakaras eina jūsų gyvenime eina į pabaigą, jūs nuliūsite, bet būsite dėkingas, kad tas vakaras buvo"

"Man pasidarė įdomu, kodėl vyrus grožis taip lengvai apakina, kad jie jaučiasi pamaloninti, galėdami savo gyvenimą paskirti tikrų tikriausiam demonui, nors ir labai žaviam."

"Mes, žmonės, esame tik dalelytė visumos. Vaikštinėdami, mes galime sutraiškyti vabalą arba sujudinti orą taip, kad musės skrydis nutrūks ten, kur jis nebūtų nutrūkęs."

"Širdgėla yra pats keisčiausias dalykas - susidūrę su ja tampame tokie bejėgiai. Tai galima palyginti su savaime atsidarančiu langu. Oras kambaryje atšąla, o mums nieko kito nelieka, kaip tik drebėti. Tačiau kiekvieną kartą jis prasiveria vis mažiau ir mažiau, kol vieną dieną pradedame stebėtis, kas su juo pasidarė."

Praėjo jau beveik mėnuo nuo tada, kai ši knygutė atsigulė mano mintyse. Na, gal ne tiek daug. Bet ir ne mažai. Tai gal vienintelė šiemet skaityta knyga, sukėlusi tiek daug pamintijimų viduje. Greičiausiai viena gražiausių knygų, aprašančių žmonių santykius. Ją norisi vis atsiversti ir skaityti. Tiesa, mano galvoje ji tarsi atsiverčia. Visai natūraliai. Mintys pačios plaukia scenarijumi ir knygos turiniu. Šilta knyga. Tik gal kiek rožinių akinių formatas stipriai besijaučiantis man.

Nebūna taip gražu realybėje, nebūna. Čia aš kalbu apie vyrų ir moterų santykius. Tiksliau, gal greičiau vyro poziciją. Vyro, nebijančio kovoti ir stengtis. Arba, jeigu ir būna, tai jie tokie retai apsilankantys svečiai šioje žemėje.

Komentarų nėra: