2009 m. vasario 22 d.

Ledinis barokas

Taip, jūs greičiausi visi žinote, kad Vilnius šiemet yra Europos kultūros sostinė. Tą sako ir šis žavingai gyvas-negyvas šviesios žalios spalvos plakatas.
Bet pakalbėkime apie "Ledinį baroką". Jam surengti viešoji įstaiga atseikėjo iš biudžeto 300 tūkst. litų.
"Čia daug ar mažai?", greičiausiai mamos ar tėtės paklaustų mažas vaikas.
Pradėsim nuo geriausių vaizdų, o baigsim greičiausiai blogiausiais. Komentarų prie kiekvieno vaizelio nerašiau, nes pagalvojau, kad jie ir taip nereikalingi. Viską užtektinai pasako vaizdai, į kuriuos nesinorės greičiausiai žiūrėti antrą ar trečią kartą. Tai jau taip. Tokia realybė. Nieko įspūdinga ir tik už 300 000 litų.

Įdomi instaliacija








bet iš arti...

























Tai taip, jau nuo savaitės viduryio prasidėję kaukšėjimai ir barškėjimai Rotušės aikštėje buvo ženklas dar vieno renginio, norint paslėpti "Lietuva - Europos kultūros sostinė" vardą.
O čia yra geriausi vaizdeliai. Ir visai ne dėl to, kad pozuoja Edvardas su mano mažąja sesute Ieva. Ne, tiesiog ten bent jau yra į ką pažiūrėti. O gal iš tikrųjų žmonės visada įdomiau už negyvą aplinką?Kas geriau - plakatas, veidas ar kažkur blankiai apšviestas mūsų vienas didžiausių klasicizmo pasididžiavimo šedevrų, sukurtas dar paties Stuokos-Gucevičiaus? O čia dar keletas kitų visai neblogų bandymų sukurti kultūros sostinės įvaizdžio tematika realias lietuviškas situacijas.














Komentarų nėra: