2009 m. sausio 23 d.

Gal kas norite šuniuko?

Negi galima atsispirti tokiam gražiam šiltam ir nuoširdžiam žmogaus draugui? Visada ištikimam ir greičiausiai niekados neįskaudinančiam? Net, ir mane, nemėgstančią šunų, užbūrė šio mažo kuvasiuko akys... tokios jaukios ir tyros, bet ... aš neturiu kur šį mažą nuostabų padariuką priimti ir auginti. Tad kreipiuosi į tuos, kurie turi, gali arba žino, kam reikėtų, norėtų, galėtų. Nesinorėtų, kad toks mažas žavingas šuniukas iškeliautų į globos namus, kur po kokių trijų mėnesių būtų atiduotas užmigdyti... ar dar blogiau, paliktas kur nors gatvėje likimo valiai.

Atiduoda tėtės draugas nemokamai... dokumentai tvarkingi, veislinis.
Jei sugalvotumėte, kad norėtumėte šio gražaus, mielo, šilto ir nuoširdaus draugo, brūkštelkite daikok@gmail.com arba skambtelkit 8 603 26204.
Kas pirmesnis, tas gudresnis ;)

čia aprašymas iš Wikipedijos:

Kuvasas

Kuvasas (vengr. Kuvasz) - šunų veislė, registruota FCI. Kilmės šalis - Vengrija.

Kilmė ir paskirtis

Panašūs į kuvasus šunys, manoma, buvo auginami dar 375 m. pr. m. e. Manoma, kad kuvasų šunų veislė atsirado maždaug XIII a. Vengrijoje. Senovėje, pasak įvairių šaltinių, kuvasai buvo auginami kaip sodybų sargai ir lokių medžioklei.

Spėjama, kad kuvasas - Tibeto dogo giminaitis.

Pirminė kuvasų paskirtis buvo galvijų apsauga, tačiau Vengrijoje jie naudojami ir ganymui.

Išvaizda

Kuvaso patinų ūgis siekia 76 cm, o svoris 62 kg - tai gana įspūdingai atrodantis šuo. Žvilgsnis išraiškingas. Kūnas tvirtas ir raumeningas.

Kailis baltos spalvos, plaukai banguojasi arba garbanojasi. Labai išsiskiria juodos, įdėmiai aplinką stebinčios akys ir juodos pigmentinės dėmės aplink nosį ir nasrus.

Charakteris ir elgesys

Kadangi kuvasas yra prisitaikęs saugoti galvijų bandas, jis labai savarankiškas. Šios veislės šunų temperamentas labiausiai pasireiškia tada, kai reikia kažką saugoti ir ginti. Ideali aplinka kuvasui - namas su sodu, kur jis gali turėti "savo teritoriją".

Pasižymi aukštu intelektu. Linkęs prisirišti prie šeimininko ir jo šeimos (jaučiasi jos nariu). Labai jautrus sukrėtimams.

Jei su kuvasu nuo mažų dienų buvo elgiamasi švelniai, bet kartu jis buvo auklėjamas tvirtai ir užtikrintai (bet ne jėga), tai bus labai ištikimas ir ramus, geras namų sargas ir draugas. Šiurkštus elgesys gali sukelti agresiją - tai gali būti gana pavojinga.

Kuvasas gali būti geras kelionės draugas ir palydovas, tačiau ne visada paklūsta komandoms. Negalima šio šuns dresuoti asmenų gynybai, nes gali pasireikšti įgimtas pavojingas instinktas pulti priešą. Nuo mažų dienų kuvasas turi būti auklėjamas, kaip bendrauti su žmonėmis ir kitais gyvūnais.

Tai labai ištvermingas ir fizinį aktyvumą mėgstantis šuo.

1 komentaras:

Marijus Šerys rašė...

Labai gražus šunelis! Tik labai įdomu ar sunku jį auginti? Vienuose šaltiniuose rašo, labai lengva, su juo galima palikti vaikus jis nesikandžioja, o kituose rašo, kad su juo kyla LABAI daug problemų. Beje šis šunytis patinas ar patelė?