2008 m. lapkričio 10 d.

Gerų darbų niekada nebus mažai

Prieš Kalėdas madinga žmonėms pabūti geriems. Madinga, nes tai tampa tradicija: vaikų namams aukojami pinigėliai, per televeziją rodomos laidos, Adamkienės fondas renka žaisliukus ir po to juos dalina, ir t.t. Nors kažkas pastebėjo, kad čia tik viena tokia akivaizdi pusė to gerumo.
Yra ir kita. Mažiau matoma. Pavyzdžiui, žmonės savarankiškai darantys gerus darbus, kiti duodantys išmaldos. Ir visa tai vyksta prieš Kalėdas.
Tad siūlau prisijungti prie tų, kurie tyliai ir nesiafišuodami daro gerus darbus. Duoti kraujo yra labai gražus ir geras darbas. Gal net geresnis negu duoti pinigų, už kuriuos kur nors, vėliau kas nors ką nors nupirktų.
Paskaitykit, gal ką sudomins skelbimas :) viliuos, kad taip :) gera daryti gerus darbus.

KRAUJO DONORŲ AKCIJA

„Aš tikrai žinau, kad tas „lašelis“ kraujo bus būtent tas lašas, kuris galbūt suteiks dar vieną galimybę plazdėti kažkieno širdutei, kažkas turės galimybę vėl šypsotis, žvelgti į artimus žmones spindinčiomis akutėmis ir vėl džiaugtis šiuo nuostabiu pasauliu... Argi neverta to daryti? Argi tame nėra prasmės?“ Asta K.


Fondas „Rugutė“, lapkričio 29-tą dieną minėdamas ketvirtąsias įkūrimo metines, organizuoja kraujo donorystės akciją „Padovanok lašelį“.

Nuoširdžiai kviečiame visus prisijungti prie trečiosios kraujo donorystės akcijos, pasidalinti kraujo lašeliu - kažkam padovanoti Rytojaus Viltį.

Akcija „Padovanok lašelį“ vyks 2008 m. lapkričio 29 d. (šeštadienį) nuo 8:00 iki 15:00 val. Fondo patalpose „Rugutės Namučiai“, P. Smuglevičiaus g. 45, Vilnius (žemėlapis)

Su didele viltimi lauksime Jūsų, Jūsų draugų, pažįstamų, artimųjų.

Būtumėme labai dėkingi, jei apie dalyvavimą iš anksto praneštumėte el. pašto adresu

savanoriai@rugute.lt


(maloniai prašome parašyti keliese ir, jei įmanoma, apytiksliai kelintą valandą ketintumėte atvykti). Jei turėtumėte klausimų – klausti galite ir „Rugutės“ forume.

Iki susitikimo lapkričio 29 dieną!
Akcijos organizatoriai

Papildoma informacija:

Svarbu:
Nuo šiol imamas kraujas ir iš turinčių Kell antigeną; Deja, kraujas neimamas iš žmonių, kurie nuo 1980 m. pusmetį ar ilgiau gyveno Prancūzijoje ar Jungtinėje Karalystėje.

Pasirengimas donorystei: Nacionalinis kraujo centras

Nuorodos:
Nacionalinis kraujo centras
Donoro apklausos anketa
Lietuvos Respublikos Kraujo donorystės įstatymas

Fondo kraujo donorystės akcijų akimirkos:
„Dovanojame kraują”
Padovanok lašelį
Informacija „Rugutės" tinklalapyje – „Donorystė”

Komentarų nėra: